Değil Hakkında Detaylar bilinen Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Yangın vakalarında insanların binaları katkısızlıklı şekilde terk etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı mimariya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi yapılırken yangın merdiveninin bulunduğu duvarda 3 metre boyutunda bir örek mesafesi yahut yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.

Montaj: Yangın kapısı, dürüst şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın simultane etkinliğini azaltır. Yangın kapkaloriın montajı, mahir bir takım tarafından gerçekleştirilmelidir.

Bununla baş başa yangın merdivenlerinin bir yüzının meydanda olması ve dumandan duygulanım ihtimalini bertaraf etmesi yardımıyla binalarda görülen yangınlarda birey kayıplarının olma ihtimali önemlice oranda düşmektedir.

Yangın bapsı, isminden de anlaşılacağı kabil yangın ve benzeri ivedili durumlarda insanoğluın en hızlı ve katkısızlıklı bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.

Yangın bapsı fiyatları dair önemli bir nokta da, nitelikli bir yangın kapısının elan etkili bir fiyatla satın alınmasının uzun vadede daha konuşu olabileceğidir. Çünkü kaliteli bir yangın bapsı, yangın esnasında daha uzun müddet dayanır ve daha az onarım gerektirir.

Elektrikler kesik başüstüneğunda de geceleri parlayan bir dokumada olan bu yazgılar kazalı durumların reçete göstericisidir.

Kanatıcı gereç sineermeyen ve kanatıcı gereç depolanmayan ıslak hacimlere, semtıcı gereç ihtiva etmeyen ve yangına mukavemetli yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör Yangın Merdiveni Kapısı kuyusuna ve gazlı, kuru toz, ab sprey ve benzeri özge kendiliğinden söndürme sistemleri ile korunan mahallere evetğmurlama sistemi örgülmayabilir.

Kaçış merdivenlerinin tabii zemine kadar ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en az 1 m2’lik bir sahanlık mimarilıp bu noktadan adiya eğimi 50 dereceden elan ziyade olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile doğal zemine indirilir. Kaçış merdiveninin tabii zemine indirilmesi olanaklı değil ise, yerden 3 m yukarıda bitirilebilir.

Toplum ortada yangın kaçış bapsı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 karar nüshalı "Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik"i küfretmek yürekin tıklayın.

Yangın kadar ivedili durumlarda içeriden yeğni bir yangın kapısı dokunuşla açılabilen Yangın Bapsı Kilidi normal durumlarda bapnın açılmasını önleyici özellikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma köstek olmayan bu kilitler sadece yangının olumsuz etkilerini kucakeriye hapseder.

Yangın kapısı, yangın merdiveninin kıvılcım ve dumandan korunup katların arasına yada yaşam alanlarına geçmesini önlemek üzere kullanılır. Strüktürda mevcut insanların emniyetliğini sağlayıcı önlemlerin en önemli öğesidir ve alevleri engelleyerek yangının denetleme altına tuzakınmasında önemli bir gösteriş oynar.

Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini uygun görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli saksılı kriterler göz önüne kırmızıınarak karar verilmektedir. Özellikle dosdoğru bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yararlı raporunun allıkınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Yangın Kapısı Fiyatları Bu kriterler: 

Açıldıktan sonra kapanması da otomatik olarak gerçekleneşelendiren bu tür kapıların en kocaman kazanımı esrar sızdırmaması ve makul derecede ısıya denli dayanabilmesidir.

Report this wiki page